در این مقاله به قوانین در شرایط خاص میپردازیم. با مأوا همراه باشید
قوانین حکم تخلیه خانه زمانی که صاحب خانه و مستاجر با هم بر سر زمان تخلیه خانه به توافق نرسند، صاحب خانه این امکان را دارد که به شورا یا دادگاه مراجعه کرده و برای دریافت حکم تخلیه خانه اقدام کند. از طرفی رعایت نکردن بندهای قرارداد اجاره نامه هم توسط مستاجر باعث میشود تا صاحب خانه به دنبال حکم تخلیه منزل خریداری شده باشد که به حکم تخلیه خانه نیازمند است و باید قوانین حکم تخلیه خانه را به طور کامل بدانند. در قانون به صاحب خانه موجر و به فردی که آن را اجاره کرده است، مستاجر میگویند.
موجر در قوانین حکم تخلیه خانه
بین موجر یا همان صاحب خانه و مستاجر قراردادی امضا میشود که در آن دو طرف باید تعهداتی را بپذیرند و رعایت این تعهدات پشتوانه قانونی دارد از جمله نکات و قوانین حکم تخلیه خانه.
هر دو طرف باید در طول مدت قرارداد به این تعهدات پایبند باشند تا دچار مشکلی نشده و نیازی به گرفتن حکم تخلیه فوری مستاجر پیدا نشود. قرارداد اجاره یک قرارداد موقت است که تعیین زمان در آن یکی از شرایط صحت این قرارداد به شمار میرود. اگر برای این قرارداد مدت زمانی تعیین نشود، اعتباری برای آن نمیتوان قائل بود. با پایان یافتن این مدت زمان اگر قرارداد تمدید نشود، صاحب خانه از مستاجر میخواهد که آن را تخلیه کند که اگر ملک با رضایت تخلیه نشود دچار مشکلاتی خواهند شد. در ادامه به بررسی موضوع حکم تخلیه خانه و مراحل آن در کیلید مگ میپردازیم. پس با ما همراه باشید.
انواع اجاره نامه و قوانین حکم تخلیه خانه
با توجه به قوانین حکم تخلیه خانه و همچنین در قانون سه نوع اجاره به صورت قانونی پذیرفته میشود. قوانین حکم تخلیه خانه و اجاره نامه برای منزل محل سکونت، اجاره نامه محل کار یا تجارت و اجاره نامه مکانهایی مانند درمانگاه یا موسسه خیریه که در گروه محلهای مسکونی قرار گرفته میشود. بر اساس قراردادی که میان صاحب خانه و مستاجر منعقد میشود، مستاجر موظف است که مبلغی را به عنوان اجاره بها پرداخت کند. بهتر است در نوشتن قرارداد نکات زیر نیز رعایت شود تا بتوان از آن در مراجع قانونی استفاده کرد:
- مدت اجاره دقیقا مشخص شده باشد.
- اجاره نامه در دو نسخه تنظیم شده باشد و این موضوع در آن نیز قید شده باشد.
- قرارداد باید به امضای موجر و مستاجر برسد.
- دو نفر شاهد معتمد باید قرارداد عادی اجاره را امضا کنند.
- در سند عادی اجاره باید تصریح کنند که عقد اجاره با سر قفلی یا بدون سرقفلی واقع شده است.قانون مربوط به دریافت حکم تخلیه خانهدریافت حکم تخلیه خانه در قانون هم آمده است. به این صورت که هر مالکی این حق را دارد که با اتمام و انقضای مدت زمان اجاره و یا بروز تخلف توسط مستاجر، درخواست حکم تخلیه منزل خریداری شده را بدهد. اگر در این میان ملک مورد نظری که اجاره داده شده است، تجاری باشد مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ میشود و دادگاه باید بر اساس قوانین نسبت به فسخ اجاره و تخلیه ملک رای خود را صادر کند. اما اگر روابط مستاجر و صاحب خانه بر اساس قانون سال ۱۳۷۶ باشد شورای حل اختلاف با بررسی اجاره نامه برای تخلیه خانه دستور صادر میکند.شرایط دریافت حکم تخلیه خانهزمانی میتوان برای تخلیه ملک مسکونی اقدام کرد که یکی از چهار مورد زیر وجود داشته باشد:
- باقی ماندن مستاجر در ملک و عدم تخلیه علی رغم اتمام زمان اجاره که در اجاره نامه ذکر شده است.
- گذشت سه ماه از موعد پرداخت اجاره بها بدون اینکه مبلغی از سوی مستاجر به موجر پرداخت شود.
- استفاده غیر مشروع از ملک مورد اجاره توسط مستاجر.
- انتقال ملک مورد اجاره به شخص دیگری توسط مستاجر.
- قرارداد اجاره باید به موجب قانون سال ۱۳۷۶ در دو نسخه تنظیم شده باشد. این شرط اساسی به این منظور مقرر شده که طرفین به طور کامل نسبت به تکالیف خود آگاه باشند و امکان جعل یا الحاق قرارداد وجود نداشته باشد.
- دو نفر به عنوان شاهد باید وقوع عقد و صحت آن را گواهی کنند و قرارداد را امضا کنند.